Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

RAKUS nav vērojams liels Covid-19 slimnieku pieplūdums

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) dažādās nodaļās šobrīd kopumā ārstējas aptuveni 40 pacienti ar Covid-19 diagnozi, informēja RAKUS stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" (LIC) galvenā ārste Baiba Rozentāle.

23 pacienti ārstējas "Latvijas Infektoloģijas centrā", savukārt Tuberkulozes un plaušu slimību centrā tiek ārstēti deviņi pacienti. Stacionārā "Biķernieki" ar Covid-19 diagnozi stacionēti trīs pacienti, bet divi sasirgušie atrodas Onkoloģijas centrā.

Nevar runāt tieši par smagu Covid-19 slimības gaitu - šobrīd pacientiem ar vidēji smagām un smagām primārajām diagnozēm tā drīzāk "uzslāņojusies pa virsu", pauda Rozentāle.

Viņa uzsvēra, ka šobrīd ar diagnozi Covid-19 stacionētu pacientu skaits ir neliels, taču lielākā saslimstība vērojama ambulatoro pacientu vidū, kam slimības gaita rit salīdzinoši viegli.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu