Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Aizdomas par noziedzīgiem nodarījumiem: no darba atstādina četrus advokātus

Foto: Shutterstock

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (LZAP) 10.septembrī aizdomās par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem no darba atstādinājusi četrus advokātus, aģentūra LETA noskaidroja padomē.

No darba atstādināts Raimonds Groza un Juris Puriņš, kā arī Edgars Atlācis un Agnese Kauce.

Atlācis un Kauce atstādināti, pamatojoties uz Advokatūras likuma 17.panta pirmo daļu. Likums nosaka, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku var atstādināt tos zvērinātus advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas nav saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu.

LZAP informē, ka abi advokāti atstādināti, jo iesaistīti kopīgā lietā.

Savukārt Groza un Puriņš atstādināti, pamatojoties uz Advokatūras likuma 17.panta otro daļu. Likuma otrā daļa noteic, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos zvērinātus advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Arī Groza un Puriņš iesaistīti kopīgā lietā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu