Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Iespējama punktu atņemšana vai pat izslēgšana no premjerlīgas. Sāksies Mančestras "City" uzklausīšana

Mančestras "City" futbolisti.
Mančestras "City" futbolisti. Foto: EPA/Scanpix

16. septembrī uzsāksies ilgi gaidītā Anglijas premjerlīgas čempionvienības futbolā Mančestras "City" uzklausīšana lietā par iespējamiem finanšu pārkāpumiem.

Čempioniem izvirzītas 115 apsūdzības par sacensību noteikumu pārkāpšanu sākot no 2009./2010.gada sezonas.

Gaidāms, ka klubam par finanšu noteikumu pārkāpšanu varētu piespriest dažādus sodus - sākot no punktu atņemšanas turnīra tabulā, beidzot pat ar izslēgšanu no premjerlīgas.

Lietu izskatīs neatkarīga komisija pagaidām nenosauktā vietā. Plānots, ka tās izskatīšana varētu ilgt vismaz desmit nedēļas, bet spriedums varētu tikt pasludināts tikai 2025.gadā.

Premjerlīga apsūdzības "City" izvirzīja 2023.gada februārī pēc ilgas izmeklēšanas saistībā ar Vācijas žurnālā "Der Spiegel" rakstu 2018.gada rudenī.

Klubs noliedzis jebkādus pārkāpumus un jau iepriekš ir paziņojis, ka tam esot "visaptverošu un neapstrīdamu pierādījumu kopums", kas pamato viņu nostāju.

"City" finanšu lietas ir regulāri pārbaudītas kopš 2008. gada, kad klubu pārņēma Šeiha Mansūra "Abu Dhabi United" grupa.

2020.gadā Mančestras vienība tika atzīta par vainīgu UEFA finanšu godīgas spēles noteikumu pārkāpšanā un tai tika aizliegts piedalīties Eiropas sacensībās, tomēr "City" veiksmīgi šo lēmumu apstrīdēja Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) un panāca tā atcelšanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu