Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

ŅEM VĒRĀ Rīgā šonedēļ notiks mācības "Namejs 2024". Būs pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Militārās mācības "Namejs 2021" Augšdaugavas novadā.
Militārās mācības "Namejs 2021" Augšdaugavas novadā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

No 18.septembra līdz 22.septembrim Zemessardzes 1. Rīgas brigādē norisināsies aktīvā fāze, kuras laikā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās brigādes atbildības teritorijā tostarp Rīgā, Bauskas novadā, Ķekavas novadā, Ogres novadā Tomes pagastā un Ropažu novadā, Zaķumuižas apkārtnē.

Foto: Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē militārās mācības "Namejs 2024" Kārsavā

Mācību norises laikā būs redzama karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās pašvaldību, īpaši Voleru, Daugavgrīvas, Āgenskalna, Torņakalna, Kundziņsalas, Sarkandaugavas, Čiekurkalna, Teikas, Dārzciema un Latgales priekšpilsētas apkaimēs.

Mācībās ārpus militārajiem poligoniem izmantos tikai mācību munīciju un kaujas imitācijas līdzekļus, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību un nenodara bojājumus videi.

Visaptverošo valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā tiks ievērotas ugunsdrošības un dabas aizsardzības prasības. Mācības notiks iepriekš saskaņotās teritorijās.

Mācību laikā tiks trenēta zemessargu un karavīru gatavība izpildīt valsts aizsardzības uzdevumus un valstij nozīmīgu objektu aizsardzību sadarbībā ar citiem dienestiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu