Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Virslīgas mačā "Liepājas" futbolisti pārspēj "Metta" un pamet pārspēļu zonu

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

"Liepājas" komanda 15. septembrī "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 29.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja savu tiešo konkurenti "Metta" vienību un pameta pārspēļu zonu.

Turpretī "Metta" pēc zaudējuma nonāca priekšpēdējā pozīcijā, kur iepriekš bija liepājnieki.

Pirmā puslaika kompensācijas laika septītajā minūtē liepājniekus vadībā izvirzīja Luiss Ilariu jeb Dodo, kurš pēc pretinieku pārkāpuma soda laukumā realizēja "pendeli". Viesi bija vadībā līdz 80.minūtei, kurā pēc Kristapa Grabovska izpildītā stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos raidīja Artjoms Puzirevskis.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divarpus minūtes, no vārtu priekšas bumbu tīklā raidīja Pape Dudu - 2:1 "Liepājas" labā.

Savukārt "Jelgava" pēc nonākšanas iedzinējos ar 1:3 atspēlējās un viesos cīnījās neizšķirti 3:3 (1:3) ar "Tukums 2000"/"Telms".

Desmitajā minūtē, izpildot precīzu 11 metru soda sitienu, 1:0 mājinieku labā panāca Kristiāns Kaušelis. 24.minūtē pēc Kaspara Anmaņa piespēles Kenrojs Kembpels izpildīja asu un precīzu sitienu no distances. Cīņas 33.minūtē tukumniekus ar raidījumu aiz soda laukuma robežas pārspēja Agris Glaudāns, bet astoņas minūtes vēlāk Bogdans Samoilovs no tuvas distances atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Otrā puslaika pirmajā minūtē mājinieku soda laukumā nenokontrolēja bumbu un Rihards Bečers panāca 2:3. 57.minūtē Gļebs Kļuškins nekļūdīgi izpilīja brīvsitienu un izlīdzināja rezultātu.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Anmanim saņemot sarkano kartīti, "Tukums 2000"/"Telms" maču noslēdza desmit vīru sastāvā.

Piektdien "Valmiera" savā laukumā ar 1:2 zaudēja RFS, bet sestdien "Auda" mājās spēlēja 2:2 ar "Riga" un "Daugavpils" savā laukumā ar 4:0 sagrāva "Grobiņu"/LFS.

RFS 27 mačos ir sakrājusi 69 punktus, "Riga" komandai ir 66 punkti 29 cīņās, bet "Valmierai" ir 54 punkti 29 mačos. 27 spēlēs 38 punkti ir "Audai" un 28 mačos - "Daugavpilij". 29 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 28 punkti tikpat dueļos "Liepājai", 27 punkti 28 spēlēs "Tukums 2000"/"Telms", 26 punkti 29 mačos "Metta komandai un 21 punkts 29 spēlēs - "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu