Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Zelenskis: Ukraina vēl nav saņēmusi atļauju izmantot Rietumu ieročus triecieniem Krievijas iekšienē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: MALTON DIBRA/EPA

Ukraina joprojām mēģina pārliecināt ASV, lai tā ļautu tai izmantot amerikāņu ieročus dziļi Krievijas teritorijā, taču vēl nav saņēmusi atļauju. No tā būs atkarīgi citu Kijivas partneru Eiropā lēmumi, intervijā ar CNN sacīja Volodimirs Zelenskis.

"Visi skatās uz ASV lēmumiem. Visi gaida šos lēmumus. Pēc tam citi pieņems lēmumus. Tā ir taisnība. Un tāpēc mēs ļoti vēlējāmies izmantot šos ieročus un ar tiem uzbrukt militārajām bāzēm, nevis civilajai infrastruktūrai," sacīja Ukrainas prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Kijivai pirmām kārtām nepieciešama spēja uzbrukt Krievijas aviobāzēm, kuras tiek izmantotas Ukrainas teritorijas bombardēšanas operācijām.

"Šīs reaktīvās lidmašīnas paceļas no turienes un izmanto ne tikai raķetes. Tās katru mēnesi nomet četrus tūkstošus vadāmu bumbu tikai mūsu teritorijas austrumos. Un šīs bumbas un raķetes trāpa Ukrainas civiliedzīvotājiem, skolām un enerģētikas infrastruktūrai.

80% mūsu enerģētikas infrastruktūras ir pilnībā iznīcināta ar šīm vadāmajām bumbām," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Turklāt Zelenskis izcēla arī ieroču trūkumu un lēno Rietumu partneru militārās palīdzības piegādi. Pēc viņa teiktā, pašreizējos tempos Ukrainas bruņotie spēki nevar aprīkot pat četras no 14 brigādēm, kuras jāapmāca frontei.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu