Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Budanovs nosauc, kurš Krievijas sabiedrotais rada vislielākos draudus Ukrainai (2)

Foto: Yuliia Ovsiannikova/UKRIN/SIPA/Scanpix

Ziemeļkorejas sniegtā militārā palīdzība Krievijai nodara vislielākos postījumus Ukrainai, sestdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs.

Viņš sestdien Kijivā atbildēja uz žurnālistu jautājumu par Krievijas sabiedroto Irānas un Ķīnas atbalstu.

"Lielākā problēma, kas mums ir ar visiem šiem Krievijas sabiedrotajiem, ir Ziemeļkoreja. Jo viņu piegādātais militārās produkcijas apjoms reāli ietekmē kauju intensitāti," sacīja Budanovs.

Viņa izteikumi izskanēja laikā, kad Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, kurš nesen vizītē pieņēma Krievijas Drošības padomes sekretāru Sergeju Šoigu, solīja stiprināt saites ar Maskavu.

Foto: AFP/SCANPIX

Kijiva uzrauga Phenjanas ieroču piegādes Maskavai un izjūt to ietekmi kaujas laukā.

"[Viņiem] ir tiešs savienojums. Viņi piegādā milzīgu daudzumu artilērijas munīcijas, kas ir ļoti būtiski," turpināja Budanovs.

Papildus ārvalstu palīdzības meklējumiem Maskava investē arī savā bruņojumā, tostarp "Iskander" raķešu izstrādē un ražošanā, ziņo medijs "15min".

"Tagad mēs skaidri redzam "Iskander-M" masveida izmantošanu. Vadāmās aviācijas bumbas ir milzīga problēma. To ražošana ir palielināta vairākas reizes," piebilda Budanovs.

Aviobumbas satur aptuveni pustonnu sprāgstvielu, un tās var nomest no lielāka attāluma, ļaujot Krievijas lidmašīnām izvairīties no pretgaisa aizsardzības.

Lai stātos pretī pastāvīgajiem Krievijas uzbrukumiem, Kijiva attīsta savu bruņojuma rūpniecību un lūdz lielāku atbalstu no Rietumvalstīm.

Rietumu sabiedrotie kopš kara sākuma ir vilcinājuši militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai, lai izvairītos no tiešas konfrontācijas ar Maskavu.

ASV un Lielbritānija vēl apsver, vai atļaut Ukrainai izmantot tāla darbības rādiusa ieročus, lai uzbruktu Krievijas mērķiem. Tas ir galvenais Kijivas lūgums.

"Nekādas eskalācijas nebūs," solīja Budanovs. "Vienkārši vairs nav iespējams pasliktināt situāciju."

Budanovs prognozē, ka Krievija mēģinās izbeigt karu ar Ukrainu līdz 2026. gadam, jo tai varētu rasties ekonomiskas problēmas, ko daļēji izraisījušas Rietumu sankcijas un nepieciešamība pēc jauna mobilizācijas viļņa.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu