Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Riga" un "Auda" nenoskaidro uzvarētāju Latvijas futbola virslīgas spēlē

"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Riga" un "Auda" sestdien Rīgā spēlēja neizšķirti "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 29. kārtas mačā.

"Auda" savā laukumā ar "Riga" spēlēja 2:2 (1:1), pirmoreiz sezonā izcīnot punktu mačā ar turnīra vicelīderi, kas maču beidza mazākumā.

Jau mača pirmajās sekundēs pēc Abioduna Ogunniji sitiena un rikošeta bumba trāpīja pa "Riga" kreiso vārtu stabu.

Desmitajā minūtē pēc Gotjē Mankendā sologājiena mājinieku soda laukumā un piespēles uz vārtsarga laukuma līniju "Riga" vadībā ar sitienu tukšā vārtu stūrī izvirzīja Antonijs Kontrerass - 1:0.

Izlīdzinājumu "Auda" panāca puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Mora Geja sitiena, kurš vārtu kreisajā stūrī raidīja pie viņa pēc Ogunniji sitiena atlēkušo bumbu - 1:1.

Puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē "Riga" palika mazākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja pussargs Brians Orosko, kurš pretinieku soda laukumā iespēra Denisam Meļņikam.

Otrā puslaika vidū bumbas virzību ar elkoni apturēja Musa Uedraogo, un videoatkārtojums liecināja par pārkāpumu.

11 metru soda sitienu 71.minūtē realizēja Kontrerass, raidot bumbu vārtu labajā stūrī, bet "Auda" vārtsargam Krišjānis Zviedrim lecot pretējā virzienā - 2:1 "Riga" labā.

89.minūtē 2:2 ar tālsitienu panāca Bakari Manē, raidot bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī un saņemot dzelteno kartīti par spēles krekla novilkšanu.

Abu Rīgas komandu dueļos šosezon visās iepriekšējās cīņās uzvaru ar vienu vārtu starpību bija guvusi "Riga" (1:0, 2:1, 1:0).

"Auda" pēdējās četrās virslīgas spēlēs bija uzvarējusi, pēdējā kārtā ar 4:0 sagraujot "Metta", bet "Riga" pēc 0:0 mačā ar RFS pēdējā kārtā ar 6:1 sagrāva Grobiņas futbolistus.

Jau ziņots, ka sestdienas pirmajā cīņā "Daugavpils" savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva "Grobiņu"/LFS.

RFS 27 mačos ir sakrājusi 69 punktus, 29 cīņās "Riga" komandai ir 66 punkti, bet "Valmierai" ir 54 punkti 29 mačos. 27 spēlēs 38 punkti ir "Audai" un 28 mačos - "Daugavpilij". 29 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" 27 cīņās un "Metta" 28 spēlēs, bet 28 spēlēs 25 un 20 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu