Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO "Ļoti pazemojoši..." Salacgrīvā kaimiņu māju iemītnieki nonāk nesamierināmās pretrunās

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Labas kaimiņattiecības noteikti ir viens no priekšnoteikumiem, lai savā "miera ostā" justos labi. Latvijas Televīzijas raidījuma "4.studija" skatītāja dalījusies ar nepatīkamu situāciju savā kopīpašuma teritorijā – agrāk kaimiņi dzīvojuši draudzīgi, taču tagad dzīve pārvērtusies par murgu.

Salacgrīvā viena no Smilšu ielas nama īpašniecēm izlēmusi, ka var rīkoties, kā viņai ienāk prātā, – uzbūvējusi žogu, liedzot iebraukt ar auto gan šī nama otrai īpašniecei, gan kaimiņiem, kuru mājoklis atrodas tālāk pagalmā

Kopīpašuma cita īpašniece, neskaitot žoga uzbūvēšanu, bez būvvaldes atļaujas nojaukusi skursteni, iebūvējusi logus, samazinājusi kopējo koridora platību. Lai kaimiņi tiktu savā īpašumā, jāiet pa mazu spraudziņu, kas atstāta starp sētu un krūmiem.

Vairākkārt saukta gan valsts, gan pašvaldības policija. Rakstiski iesniegumi iesniegti arī būvvaldei.

"Būvvalde iesaka pārdot savu īpašumu, lai miers ir visiem, un tīties no šejienes prom,"

raidījumam stāsta Nikolīna, viena no nama īpašniecēm. Viņa šo dzīvokli iegādājās izsolē pirms četriem gadiem.

Situācija ap īpašumu saasinājusies visnotaļ strauji. Vēl nesen iedzīvotāji izmantojuši piebraucamo ceļu, un servitūts tur nav bijis reģistrēts. Šovasar bija vēlme vienoties par servitūta ceļu.

"Pievienojām arī līguma paraugu.

Pēc dažām dienām atnāca man ierakstīta vēstule ar brīdinājumu, ka man ir aizliegts pa šo iebraucamo ceļu pārvietoties no 3. jūlija. Ieradās arī Valsts policija, kas norādīja, ka man šis aizliegums jāievēro. Bet kā gan es varu tikt pie savas mājas?" brīnās sieviete.

Ieteikums bijis pie mājas piekļūt pa šauru celiņu, kas ir grāvis, kur apakšā ir kanalizācija, tas lietainā laikā applūst, un pa to nevar braukt ar mašīnu.

"Tas, ka man uz savu māju ir jālien pa spraugu žogā, ir ļoti pazemojoši. Es nevaru arī pievest kurināmo savam īpašumam," raidījumam uzsvēra Smilšu ielas pagalma nama iedzīvotāja.

Limbažu novada pašvaldībai šī situācija ir zināma, bet ne būvvaldes, ne policijas rīcībā neesot instrumentu, kā to risināt.

Vai šajā gadījumā vispār ir iespējams korekti un juridiski atrisināt radušos situāciju?

Stāsta turpinājums "4.studijas" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu