Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Rīgā simtiem cilvēku pulcējas uz "Jēzus maršu"

"Bībele" mācītāja rokās.
"Bībele" mācītāja rokās. Foto: Lita Krone/LETA

Vairāki simti cilvēku sestdien Rīgā pulcējas uz starpkonfesionālu un starptautisku kristiešu gājienu "Jēzus maršs", novēroja aģentūra LETA.

Pasākuma apmeklētāji pulcējās Vērmanes dārza estrādē, kur gājienu ievadīja kristīgās mūzikas koncerts. Starp pasākuma apmeklētājiem bija ģimenes ar bērniem, arī seniori. Gājiena dalībnieki rokās turēja baltus balonus, bet daļai bija plakāti ar atsaucēm uz Bībeles tekstiem.

Pasākumu uzrauga arī vairāki policijas darbinieki.

"Jēzus maršs" Rīgā norisinās pirmo reizi, taču tā aizsākumi meklējami 1987.gadā, kad Londonas ielās izgāja daudzi ticīgie, lai kopā lūgtos un slavētu Dievu. Šobrīd zināms, ka šādi marši ir notikuši aptuveni 180 pasaules valstīs, pauž Katoļu baznīcas informācijas aģentūra.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, "Jēzus maršs" Rīgā tiek rīkots kā starpkonfesionāls un starptautisks kristiešu gājiens, kurā apvienosies ticīgie no dažādām konfesijām un draudzēm, lai "svinētu un pasludinātu Jēzus Kristus uzvaru". Plānots, ka Jēzus maršs Rīgā kļūs par ikgadēju pasākumu, norāda aģentūrā.

Jēzus marša ideju atbalsta un aicina tajā piedalīties Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, bīskaps Rinalds Grants, bīskaps Kaspars Šterns, bīskaps Modris Ozolinkevičs, bīskaps Nikolajs Gribs, mācītājs Vilnis Gleške, kā arī citi bīskapi un mācītāji Latvijā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu