Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kērbijs: Baltais nams neļaus Ukrainai veikt triecienus Krievijā ar ASV tālās darbības rādiusa ieročiem (6)

Foto: EPA/Scanpix

Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses pārstāvis Džons Kērbijs reportieriem norādījis, ka ASV nemainīs nostāju attiecībā uz Ukrainas triecieniem Krievijas teritorijā ar amerikāņu tālās darbības rādiusa ieročiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters". 

13. septembrī paredzēta ASV prezidenta Džo Baidena tikšanās ar Lielbritānijas premjerministru Kīru Stārmeru. Kērbijs ieteica negaidīt, ka pēc abu līderu tikšanās sekos paziņojums par to, ka Vašingtona tomēr atļaus Kijivai veikt šādus triecienus ar ASV ražotiem ieročiem.

"Mūsu nostāja attiecībā uz Ukrainas apgādāšanu ar tāla attāluma ieročiem, kas paredzēti triecieniem Krievijas iekšienē nemainās. Es negaidītu nekādus nozīmīgus paziņojumus šajā jautājumā," uzsvēra Kērbijs.

Kērbijs arī sacīja, ka ASV nopietni uztver Krievijas diktatora Vladimira Putina brīdinājumu par to, ka Rietumi tiks tieši iesaistīti karā, ja Ukraina uz Krieviju raidīs Rietumos ražotas tāla darbības rādiusa raķetes.

Tomēr Kērbijs arī atzīst, ka šī nav pirmā reize, kad Kremlis nāk klajā ar šādu paziņojumu.

"Tā nav retorika, ko mēs no viņa iepriekš neesam dzirdējuši. Viņš acīmredzami ir demonstrējis agresiju... Jā, mēs šos komentārus uztveram nopietni," teica Kērbijs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu