Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Publiski urinē un atbaida klientus. Iereibuši klaidoņi Vecrīgā tracina ēdinātājus (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ēdināšanas nozarē strādājošie uzņēmēji ceļ trauksmi par klaidoņiem Vecrīgā, kuri alkohola reibumā veic nepiedienīgas darbības, ar kurām atbaida klientus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Restorānu pārstāvji stāsta, ka pa vienam vai baros Rīgas sirdī grīļodamies staigā mazāk un vairāk apreibuši netīkama paskata klaidoņi. Tie traucē klientiem ar diedelēšanu un citām darbībām.

"Depresīva situācija! Šī ir Rīgas seja, vecpilsēta. Tūristi ierodas. Dzērāji traucē, bļaustās, ir agresīvi. Visi sūdzas! Esam zaudējuši klientus, arī vietējos. Vairs negrib šurp nākt. Tas ir kauns, vēzis! Kādam tas ir jāatrisina! Mēs maksājam nodokļus, daudz nodokļu! Uzturēt restorānu maksā dārgi. Šis bizness jau tā nav vienkāršs. Risinājums ir ļoti vienkāršs: pašvaldībai jānorīko policisti, kuri kursē vecpilsētā nepārtraukti! Lai triec prom viņus no šejienes! Piedodiet, viņiem te nav vietas," stāsta restorāna menedžeris Čārlijs.

Restorānu darbinieki vairākkārt iemūžinājuši klaidoņu darbības – urinēšanu publiskās vietās, demolēšanu, gulēšanu uz šauro ielu malām. Tāpat viņi sēž restorānu un bāru terasēs, atbaidot atpūtniekus. 

Restorānu pārstāvji kritizē Rīgas pašvaldības policiju (RPP), kas, viņuprāt, nespēj efektīvi ieviest kārtību. Likumsargiem ziņojot bieži, bet efekts ir īslaicīgs – pēc policijas aiziešanas klaidoņi atrgiežas.

Ēdinātāji uzsver, ka RPP būtu jānorīko nemitīgām apgaitām vairāk policistu-kājinieku, kuri atturētu iereibušos no sabiedriskās kārtības traucēšanas. 

RPP pārstāve Kristīne Kļaveniece raidījumam norāda, ka policija reaģē uz izsaukumiem iespējami operatīvi, bet ka policijas resursi ir ierobežoti – trūkst policistu. 

"Protams, cilvēki grib redzēt vairāk policijas darbinieku, bet resursi ir ierobežoti. Tomēr jāatzīmē, ka Vecrīgā izvietotas vairāk nekā 100 RPP novērošanas kameras. Pat ja policisti nav fiziski redzami ielās, tas nenozīmē, ka neredz to, kas notiek uz ielas. Mēs vērojam, reaģējam, aicinām cilvēkus problēmsituācijās ziņot, zvanot pa tālruni 112," uzsver Kļaveniece.

Video: "Bez tabu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu