Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: Krievija ražo tālas darbības trieciendronus ar ķīniešu motoriem (1)

Foto: @paolobucci18/"X"

Krievija sākusi jauna tipa tāla darbības rādiusa uzbrukuma dronu ražošanu, kuros izmanto Ķīnā ražotus motorus un citas rezerves detaļas, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem Eiropas Izlūkošanas aģentūrā.

Žurnālistu rīcībā nonākušajos dokumentos rakstīts, ka Iževskas elektromehāniskā rūpnīca "Kupol", kas ir Krievijas valsts korporācijas "Almaz-Antey" meitasuzņēmums, no 2023. gada jūlija līdz 2024. gada jūlijam saražojusi vairāk nekā 2500 dronu "Harpy-A1".

Par šiem droniem iepriekš nav ziņots, taču avoti stāsta, ka tie jau izmantoti uzbrukumos Ukrainā. Ukrainas varasiestādes par to iepriekš nav ziņojušas. 

Eksperti ziņu aģenūrai norāda, ka jauno dronu masveida ražošana varētu palīdzēt samazināt Krievijas atkarību no Irānas bezpilota lidaparātiem "Shahed", kurus agresorvalsts aktīvi izmanto triecieniem pret Ukrainu. "Harpy-A1" darbības rādiuss ir aptuveni 1500 kilometru.

Tiek apgalvots, ka dronus ražo rūpnīcā Iževskā. Agrāk ne oficiālie Krievijas avoti, ne "kara korespondenti" neziņoja par šiem lidaparātiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu