Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Polijā uzbūvēta milzīga un moderna "pasaku pils"

Foto: monticello/Shutterstock

Polijas rietumos uzbūvēta milzīgā Stobņicas pils, kas atgādina pili no pasaku grāmatām. To klātienē var aplūkot arī tūristi, vēsta Lietuvas izdevums "15min.lt". 

Pils būvniecība sākusies 2015. gadā, bet Polijas iedzīvotāji par to uzzinājuši vien 2018. gadā, kad internetā tika publicētas fotogrāfijas ar plašo būvdarbu zonu. Nekādas reklāmas par iespaidīgo jaunbūvi netika izvietotas. 

Tagad pils ir gandrīz pabeigta. Vairāk nekā 70 metrus augsto un 200 metrus plato pili rotā augsti torņi un vareni aizsargvaļņi. 

Iespaidīgā Stobņicas pils uzbūvēta uz mākslīgas salas, kas tika izveidota būvdarbu laikā. Tā atrodas Noteckas meža nomalēs Polijas rietumos, aptuveni stundas brauciena attālumā no Poznaņas pilsētas. 

Lai gan apmeklētāji vēl nevar aplūkot pils iekšpusi, tās apkārtne ir atvērta tūristiem. Biļetes uz pārgājieniem gar pili var nopirkt Stobņicas pils mājaslapā par 30 zlotiem jeb septiņiem eiro.

Atpūtnieki var pastaigāties pa Stobņicas pils meža dabas taku un tuvumā aplūkot iespaidīgo pili.

Patlaban nav skaidrs, kam pils paredzēta. Lai gan tā tiek būvēta teju desmit gadus, par tās būvniekiem nav daudz zināms. Mājaslapā pils aprakstīta kā "dzīvojamā ēka", un daži avoti apgalvo, ka tā saistīta ar ārstu un uzņēmēju vārdā Pavels N. 

Nav apstiprināts datums, kad pils būvniecība būs pabeigta. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu