Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Mīlēt sievieti nav viegli." Eksministrs Jurkāns atklāti par ceturto laulību un attāluma attiecībām

Kādreizējais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns, kuram nesen apritēja 78. dzimšanas diena, pensijas gadus bauda saulainajā Spānijā. Ikdienā gan sieva pedagoģe, grāmatu autore Linda Apse, kura ir 25 gadus jaunāka par eksministru, līdzās nav, bet viņas ierašanās ikreiz esot svētki. Sarunā ar "Privāto Dzīvi" Jurkāns ļāva mazliet dziļāk ielūkoties savā privātajā dzīvē. 

Teju pirms gada Jurkāns apprecējās ceturto reizi. Viņa izredzētā ir pedagoģe, grāmatu autore Linda Apse, kura par Jurkānu ir 25 gadus jaunāka.

"Šī ir mana ceturtā laulība, bet pirmā, kad esmu apprecējis sievieti, kuru joprojām nesaprotu, toties ļoti mīlu.

Mīlēt sievieti nav viegli, jābūt emocionāli, intelektuāli un fiziski ļoti spēcīgam.

Mūsu attiecību pamatā ir brīvība laikā un telpā. Katram vecim ir vajadzīgs savs kakts. Es neierobežoju viņas brīvību, viņa neierobežo manu. Ar Lindu var runāt par visu. Runāt, bet ne pļāpāt. Arī klusēt ar Lindu ir interesanti."

Ko attiecībām dod tas, ka ik pa brīdim katrs dzīvo savā valstī? "Emocionālo atkarību attālums neizmaina. Ir jau dažādi paņēmieni, kā uzturēt attiecību temperatūru pareizajā līmenī. Jā, protams, ir labāk katru rītu dzert kafiju kopā ar mīļoto sievieti, bet, ja tas šobrīd nav iespējams, tad labāk ir kā tagad, nevis dzert kafiju ar vienaldzību. Neesmu gūsteknis lietām, kuras nevaru izmainīt. Attiecībās vienmēr kaut kas ir jāupurē, lai gan man šis nav nekāds upuris. Es zinu, ka Linda cītīgi strādā, zina laika vērtību. Lindu cenas neinteresē, bet vērtības viņa nosaka pati. Viņa raksta par radošiem cilvēkiem un zina, ka šādiem cilvēkiem ir vajadzīgs laiks un telpas brīvība," tā Jurkāns.

Jau vēstīts, ka Jurkāns un viņa mīļotā Linda laulības gredzenus mija pērnā gada 2023. gada 15. decembrī pēc 14 gadu ilgas kopdzīves.

Jurkāns Spānijā dzīvo jau vairākus gadus.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 3. septembra numurā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu