Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Vai Maradonas nāvi izraisīja mediķu neuzmanība? Tiesa pārcelta uz 2025. gadu

Djego Maradona pēc triumfa 1986. gada FIFA pasaules kausā.
Djego Maradona pēc triumfa 1986. gada FIFA pasaules kausā. Foto: AP/Scanpix

Pārcelta tiesas sēde, kurā tiks izskatīta leģendārā futbolista Djego Maradonas nāve, ziņo ESPN.

Argentīnas futbola leģenda mūžībā devās 2020. gada 25. novembrī. Medmāsa, kura pieskatīja futbolistu, izsaukusi ātro palīdzību, kas centās bijušo futbolistu atdzīvināt, bet nesekmīgi.

Nāves iemesls bijis akūta sirds mazspēja, kas noveda pie plaušu tūskas. Sirds mazspēja ir hroniska kaite: sirds pietiekamā apjomā nespēj pumpēt asinis, kas var novest arī pie šķidruma uzkrāšanās plaušās. Tas notika tikai dažas dienas pēc Maradonam veiktas smadzeņu operācijas. 

Astoņi veselības aprūpes darbinieki tiek apsūdzēti par "slepkavību aiz neuzmanības" saistībā ar viņa nāvi. Starp tiem ir neiroķirurgs, psihologs, psihoterapeits, kā arī medmāsas.

Tiesas sēde sākotnēji tika ieplānota 2024. gada 4. jūnijā, bet pēc trīs apsūdzēto lūguma tā tika pārcelta uz 1. oktobri. Lietas izskatīšanas jaunais datums ir 2025. gada 11. marts. Apsūdzētajiem draud cietumsods no astoņiem līdz 25 gadiem.

Maradona tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem vēsturē.

Argentīnas izlasē spilgtais uzbrucējs aizvadīja 91 maču, izceļoties ar 34 vārtu guvumiem. 1986. gadā Maradona palīdzēja komandai triumfēt FIFA Pasaules kausā. Viņš guva piecus vārtus, tai skaitā vienus no visu laiku skaistākajiem ceturtdaļfinālā, kā arī veica piecas rezultatīvas piespēles. Maradonas sniegums Pasaules kausa laikā nereti tiek vērtēts kā labākais futbola vēsturē.

Klubu karjerā viņš ir pārstāvējis tādas vienības kā "Barcelona", "Sevilla", "Napoli", "Boca Juniors" un "Newell's Old Boys", 451 spēlē izceļoties ar 259 precīziem sitieniem. Kopā ar Neapoles komandu Maradona izcīnīja kluba vēsturē pirmos divus "Seria A" titulus, kā arī vienīgo UEFA kausu.

Pēc 1994. gada ar pārtraukumiem argentīnietis strādāja par treneri, kur viņš nesasniedza tādas virsotnes kā futbolista karjerā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu