Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Vairums vāciešu atbalsta stingrāku robežkontroli, liecina aptauja

Vācijas robeža. Ilustratīvs attēls.
Vācijas robeža. Ilustratīvs attēls. Foto: Mo Photography Berlin/Shutterstock

Vairums vāciešu atbalsta stingrāku robežkontroli, liecina piektdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma "YouGov" veikto aptauju 71% respondentu atbalsta to nelegālo imigrantu atraidīšanu uz robežas, kam liegta ieceļošana Vācijā un kas nav pieprasījuši patvērumu.

45% aptaujāto pilnībā atbalsta robežkontroles atjaunošanu un iespējamo robežas slēgšanu kā instrumentu nelegālās imigrācijas ierobežošanai, bet 28% to visumā atbalsta. Pret to iebilduši tikai 20% vāciešu.

82% aptaujāto pauduši atbalstu to ārvalstnieku izraidīšanai, kam nav tiesību uzturēties Vācijā. Pret to izraidīšanu iebilduši tikai 11% respondentu, kamēr 7% šai jautājumā nav bijis skaidra viedokļa.

Vislielākais atbalsts nelegālo imigrantu izraidīšanai ir starp tiem vāciešiem, kas sasnieguši vismaz 60 gadu vecumu. Šajā vecuma grupā deportēšanu atbalsta 95% aptaujāto, kamēr vecuma grupā no 18 līdz 39 gadiem to atbalsta 68%.

Aptaujas laikā no 6. līdz 10.septembrim intervēti 2126 pieaugušie Vācijas pilsoņi, un tās pieļaujamās kļūdas robeža ir plus/mīnus 2,13 procentpunkti.

Kā ziņots, pirmdien iekšlietu ministre Nensija Fēzere deva rīkojumu uz sešiem mēnešiem atjaunot robežkontroli uz visām Vācijas sauszemes robežām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu