Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Toronto kinofestivāls drošības apsvērumu dēļ atceļ Krievijas propagandas filmas seansus

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Toronto kinofestivāls ceturtdien nolēmis vairs neizrādīt Krievijas režisores uzņemto "dokumentālo filmu" "Russians at War" ("Krievi karā"), kas izpelnījusies nosodījumu kā Maskavas propagandas projekts.

Festivāla organizatori paziņoja, ka piektdien, sestdien un svētdien paredzētie filmas seansi atcelti drošības apsvērumu dēļ, jo esot saņemti draudi festivāla darbībai un sabiedriskajai drošībai.

Filmu uzņēmusi ilggadējā Kremļa propagandas kanāla "Russia Today" sadarbības partnere Anastasija Trofimova, kurai līdzās Krievijas pilsonībai ir arī Kanādas pase. Kaut arī filma tiek pozicionēta kā neatkarīgs dokumentālā kino darbs, kritiķi un komentētāji izsaka šaubas, ka autore totālas Maskavas kara cenzūras un represiju apstākļos varējusi filmēt Krievijas armiju frontē vairākus mēnešus bez saskaņošanas ar augstāko vadību, turklāt filma lielā mērā atstāj iestudēta darba iespaidu.

Ukrainas kultūras un politiskajās aprindās ir izcēlies sašutums par šo filmu, kuru daudzi uzskata par prokremlisku materiālu, kas mēģina attaisnot Maskavas uzbrukumu.

Filma tika demonstrēta arī Venēcijas kinofestivālā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu