Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Zviedrija imigrantiem maksās vairākus tūkstošus eiro par atgriešanos mājās

Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas valdība ceturtdien paziņoja, ka līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro) palielinās maksājumus imigrantiem, kuri izvēlas pamest valsti un atgriezties mājās, lai mudinātu vairāk migrantu to darīt.

Pašlaik imigranti var saņemt līdz 10 000 kronu (880 eiro) par pieaugušo un 5000 kronu (438 eiro) par bērnu, bet maksimālais apjoms vienai ģimenei ir 40 000 kronu (3500 eiro). No 2026.gada imigranti, kas brīvprātīgi atgriezīsies savā dzimtenē, varēs saņemt līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro), preses konferencē paziņoja labējā valdība.

"Mēs esam pašā migrācijas politikas paradigmas maiņas procesā," žurnālistiem sacīja migrācijas ministrs Juhans Forsels.

"Šie maksājumi pastāv kopš 1984.gada, bet tas ir salīdzinoši maz zināms, tie ir nelieli, un tos izmanto salīdzinoši maz cilvēku," žurnālistiem sacīja Ludvigs Asplings no galēji labējās Zviedrijas Demokrātu partijas.

Viņš piebilda, ka, ja vairāk cilvēku būtu informēti par šo dotāciju un tās apmērs tiktu palielināts, vairāk cilvēku, visticamāk, pieņemtu šo piedāvājumu.

Zviedrija kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem ir uzņēmusi lielu skaitu migrantu, galvenokārt no tādām konfliktu skartām valstīm kā bijusī Dienvidslāvija, Sīrija, Afganistāna, Somālija, Irāna un Irāka.

Tomēr Ziemeļvalstij jau gadiem ilgi ir bijušas grūtības integrēt imigrantus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu