Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Rēzeknes novada mērs par nokritušo Krievijas dronu uzzinājis no medijiem

Shahed drons.
Shahed drons. Foto: Middle East Images/picture alliance

Pašvaldību vadītāji pauž sašutumu par novēloto informācijas saņemšanu no valsts atbildīgajiem dienestiem saistībā ar Krievijas militārā drona "Shahed" nokrišanu Rēzeknes novadā. Viens no viņiem ir šī novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, kurš par lidrobota nokrišanu uzzināja no masu medijiem, vēsta "TV3 Ziņas". 

Pašvaldība par 7. septembra rītā Gaigalavas pagasta Šaurītēs nokritušo un likvidēto dronu uzzināja tikai no medijiem – divas dienas vēlāk. 

"Viennozīmīgi informācija, kas tika nodota pašvaldībām, bija novēlota, absolūti novēlota! Nākotnē jāizstrādā algoritmi, kādā veidā lai mēs kārtējo reizi neiekasāmies atkal tādā nebūšanā, ka pašvaldība par incidentu uzzina tikai no preses relīzes kādā no medijiem," uzsver Švarcs. 

Vēl nav skaidrs, vai Rēzeknes iedzīvotājiem pastāvēja briesmas vai ne, jo precīza drona lidošanas trajektorija netiek atklāta. Lai arī Nacionālie bruņotie spēki (NBS) apgalvojuši, ka šim dronam Latvijā "nebija ļauni nolūki", tas ir niecīgs mierinājums iedzīvotājiem, pār kuru galvām drons lidojis.

Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Gints Kaminskis uzsver, ka šis incidents apliecina – krīzes brīdī vietvaru un cilvēku informēšana atstāta novārtā.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu