Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Ropažu novada seniori iegādājas smalku "Jaguar". Automašīna sāk kūpēt, remonts ir ļoti dārgs (11)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ropažu novada iedzīvotāja Dagmara kopā ar vīru Robertu 2022. gada vasarā iegādājās lietotu 2017. gada automašīnu "Jaguar F-PACE" ar salīdzinoši nelielu nobraukumu. Pēc nieka diviem gadiem automašīna sāka kūpēt uz ceļa. Tā nogādāta dīlera servisā, kur tika atklāti nopietni defekti. Tā tur atrodas jau trīs mēnešus – par remontdarbiem 2024. gada vasarā seniori samaksājuši 16 000 eiro, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Dagmara un Roberts, ar kuru viņa pirms vairākiem gadiem iepazinās Lielbritānijā, automašīnu ar trīs litru dīzeļa motoru iegādājās pie "Jaguar" dīlera "Inchcape Motors" Rīgā, K. Ulmaņa gatvē. 

"Jaguar" tobrīd (2022. gada vasarā) bija piecus gadus vecs, bet ar salīdzinoši niecīgu – 45 tūkstošu kilometru – nobraukumu. Spēkrata cena tobrīd bija 36 tūkstoši eiro. Pirms nodošanas jaunajiem saimniekiem dīlera pārstāvji inspicēja automašīnu.

2022. gada vasarā vien pēc dažām lietošanas reizēm spēkratam sākās tehniskas problēmas. Tā kā tobrīd vēl darbojās dīlera garantija, tas nosedza salīdzinoši nelielos remontdarbus.

Tomēr 2024. gada vasaras sākumā, braucot uz koncertu Engurē, automašīna sāka dūmot. Izrādījās, ka aizsvilusies izplūdes sistēma un sakusis katalizators. Seniori ar šo spēkratu līdz šim nobraukuši aptuveni 22 tūkstošus kilometru, odometra rādītājs uzrāda aptuveni 68 tūkstošus kilometru.

Visdārgāk maksāja EGR vārsta, DPF filtra uz katalizatora nomaiņa.

"Inchcape Motors" norāda, ka nopietnie defekti saistāmi ar automašīnas lietošanas paradumiem. Izplūdes sistēma nosvila automašīnas lietošanas režīma dēļ, braucot lēni un mērojot nelielus attālumus.

"Jaguar" pārstāvji uzsver, ka mūsdienu ekoloģiskajām prasībām pielāgotie dīzeļauto esot paredzēti tālāku attālumu mērošanai lielākā ātrumā. Gausa ekspluatācija likusi filtram "aizaugt" ar daļiņām, kas vēlāk aizdegušās.

Seniori gan uzskata, ka auto tirgotāji melo un naudu neatdos. 

Dagmara stāsta, ka "Inchcape Motors" nupat atklājis arī turbīnas defektu. Dīlera pārstāvji raidījumam norāda, ka centīsies maksimāli samazināt tās remonta vai nomaiņas izmaksas.

Video: "Bez tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu