Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Bez grāda jau vairāk nekā gadu. Baltijas Starptautiskās akadēmijas studenti nonākuši strupceļā

Baltijas Starptautiskā akadēmija.
Baltijas Starptautiskā akadēmija. Foto: Ieva Lūka/LETA

Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) studenti nonākuši izmisumā – nesaņemto studiju programmu akreditāciju dēļ nav nekas zināms par izglītības iestādes nākotni, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

2. kursa 4. semestra studente Kitija (vārds mainīts) norāda, ka šis semestris ir ievilcies jau kopš pagājušā gada jūnija.

"Respektīvi, man vajadzēja pagājušogad aizstāvēt diplomdarbu," stāsta Kitija.

Izglītības iestādes problēmas skar ap 150 studentu, kuri konkrētajā virzienā apgūst gan bakalaura, gan maģistra programmu. 

"Jau otro gadu cīnāmies ar Baltijas Starptautisko akadēmiju. Skola nav nokārtojusi akreditāciju, akadēmiskās izziņas neizsniedz vai izsniedz ar neskaidriem likuma punktiem, līdz ar ko nav iespējams iestāties citā augstskolā. Esam situācijas ķīlnieki – likums saka vienu, bet BSA turpina izdomāt savus noteikumus. Esam atbraukušas 20 studentes uz skolu un jau trīs stundas gaidām akadēmiskās izziņas, kurām bija jābūt jau 29. augustā," stāsta studente Laura.

Akadēmiskajā informācijas centrā raidījumam norāda, ka akreditācijas nav izsniegtas saistībā ar vairākiem trūkumiem studiju kvalitātes nodrošināšanas sistēmā. Augstskolai tika doti pieci gadi, lai trūkumus novērstu.  

"BSA nepiekrīt šim lēmumam, uzskata to par nepamatotu un nesamērīgu, un, ievērojot studējošo tiesības, tas tiks pārsūdzēts SKK Apelācijas komisijā," norāda BSA rektora vietas izpildītāja Svetlana Smane. 

Video: "Bez tabu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu