Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Putins: Ukrainas triecieni Krievijas teritorijā ar Rietumu augstas precizitātes ieročiem nozīmēs NATO karu ar Krieviju (26)

Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins 12. septembrī paziņojis, ka Ukrainas triecieni pa mērķiem Krievijas teritorijā ar Rietumvalstīs ražotiem augstās precizitātes ieročiem nozīmēs to, ka NATO dalībvalstis ir tieši iesaistītas karā starp Ukrainu un Krieviju, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Saskaņā ar Putina teikto, Ukraina pati saviem spēkiem šādus triecienus nevar veikt – tie var tikt īstenoti tikai ar datiem, kas iegūti no NATO satelītiem, kuru Ukrainai neesot. 

Tāpat Putins uzskata, ka tikai alianses militārpersonas šo raķešu sistēmās var ievadīt lidojuma mērķus. 

"[Kad mēs runājam par lēmumu atļaut šādus triecienus], mēs runājam par to, vai NATO valstis plāno pieņemt lēmumu par tiešu iesaisti šajā militārajā konfliktā," sacīja Putins.

Putins uzskata – ja šis lēmums tiks pieņemts, tas "mainīs konflikta būtību,", un tas nozīmēs, ka NATO valstis tieši karo ar Krieviju.

Jau ziņots, ka Lielbritānija jau esot pieņēmusi lēmumu atļaut Ukrainai izmantot spārnotās raķetes "Storm Shadow" triecieniem mērķiem Krievijas iekšienē, atsaucoties uz avotiem valdībā, 12. septembrī vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Laikraksts norāda, ka Londona publisku paziņojumu par atļauju ukraiņiem izmantot tālas darbības rādiusa raķetes Krievijas iekšienē esošo mērķu apšaudīšanai uzskata par "pārāk provokatīvu".

Avoti arī izteikušies, ka Ukraina, domājams, raķetes "Storm Shadow" pret mērķiem Krievijā varēs izmantot ar zināmiem ierobežojumiem, "lai izvairītos no neapdomātiem un nevajadzīgiem uzbrukumiem".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu