Šodienas redaktors:
Dace Otomere

VIDEO Kremļa propagandistam patriarham Kirilam Sanktpēterburgā pasliktinājusies veselība (2)

Foto: NEXTA/"X"

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarham Kirilam 12. septembrī pēc uzstāšanās Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā pasliktinājusies veselība – apsargi viņu aiz rokām veduši uz ātrās palīdzības automašīnu, vēsta Igaunijas izdevums "Postimees". 

78 gadus vecais Kirils, īstajā vārdā Vladimirs Gundajevs, Sanktpēterburgā pie Aleksandra Ņevska klostera uzrunājis pilsētniekus. Runas laikā Kirils atkārtojis tādus Kremļa propagandas naratīvus kā slikto dzīvi Rietumos un piekodināja iedzīvotājiem izvairīties no visa rietumnieciskā.

"Cilvēki brauc uz citām valstīm, jo tur esot labāki veikali un dzīve jautrāka. Tas rada ilūziju, ka viss tur ir labāks," teica Kirils. Viņš tālāk uzsvēra: "Patiesība ir mūsu pusē."

Pēc tam Kirils runājis par Aleksandru Ņevski un klausītājiem piekodinājis dzīvot ar atdevi un uzlabot dzīvi apkārtējiem. 

Tomēr pēc uzstāšanās Kirila veselība manāmi pasliktinājusies un viņš apsargu pavadībā aizvests uz neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu. 

Krievijas izdevums "Fontanka", atsaucoties uz avotu, ziņo, ka patriarhs pārkarsis. "Viss ir kārtībā, viņam medicīnisko palīdzību sniedza ārsti, un viņš vēlāk devās prom savā automašīnā," teicis avots. 

Kirils, kurš aktīvi atbalsta Krievijas diktatoru un kara noziedznieku Vladimiru Putinu un Krievijas īstenoto iebrukumu Ukrainā, krievu pareizticīgās baznīcas patriarha krēslā sēž kopš 2009. gada. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu