Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Leģendārais Kross dibina futbola klubu. Tā nosaukums nav tas radošākais...

Tonijs Kross (trešais no kreisās puses) ar RFFM pārstāvjiem.
Tonijs Kross (trešais no kreisās puses) ar RFFM pārstāvjiem. Foto: Madrides karaliskā futbola federācija/RFFM

Izcilais futbolists Tonijs Kross, kurš 2024. gada vasarā noslēdza karjeru, dibinājis pats savu komandu, paziņoja Madrides karaliskā futbola federācija (RFFM).

Viens no Vācijas vēsturē labākajiem futbolistiem Kross izveidojis futbola klubu Spānijas galvaspilsētā Madridē. Viņš to nosauca pats savā vārdā – "Toni Kroos".

Krosa projektu apstiprināja RFFM, kas pārvalda minēto sportu Spānijas galvaspilsētā. Šobrīd tiek prognozēts, ka klubs būs virzīts uz bērnu piesaisti futbolam.

Tieši Spānijas galvaspilsētā Kross var lepoties ar saviem spilgtākajiem panākumiem klubu futbolā. Madrides "Real" rindās viņš izcīnīja četrus Spānijas augstākās līgas titulus un piecas UEFA Čempionu līgas trofejas.

Savu karjeru Kross sāka dzimtenē Minhenes "Bayern" komandā. Kopā ar to izcilais pussargs trīsreiz triumfēja Vācijas augstākajā līgā un vienreiz izcīnīja UEFA Čempionu līgas kausu.

Kross ir viens no tikai pieciem spēlētājiem futbola vēsturē, kuriem izdevies kļūt par Eiropas čempionu sešas reizes.

2014. gadā ar Vācijas izlasi Kross izcīnīja FIFA pasaules kausu. Viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē. Kopā Kross savā karjerā ir aizvadījis 109 spēles valstsvienības rindās.

Vācijas vidējās līnijas līderis noslēdza savu leģendāro futbolista karjeru pēc 2024. gada Eiropas čempionāta, kurā izlase izstājās ceturtdaļfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu