Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Daugavpilietis atzinis savu vainu sešās kriminālapsūdzībās

Laupītājs. Ilustratīvs attēls.
Laupītājs. Ilustratīvs attēls. Foto: DedMityay/shutterstock

Šā gada 10. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, Daugavpilī aizturēja kādu 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš laika posmā no 23. augusta līdz 10. septembrim bija veicis divas laupīšanas un četras zādzības. Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti seši kriminālprocesi. Jāmin, ka aizturētais vīrietis atzīst savu vainu visos noziedzīgajos nodarījumos, ziņo Valsts policija.

Zināms, ka šī gada 10. septembrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas sāka kriminālprocesu pret 1991. gadā dzimušu vīrieti, kurš Daugavpilī, lietojot vardarbību, kādam vīrietim nolaupīja somiņu, kurā atradās nauda un dokumenti.

Tāpat pret vīrieti ir sākts kriminālprocess par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu 2024. gada 8. septembrī. Vīrietis ar spēku atņēma sievietei somiņu, kurā atradās mobilie telefoni, nauda, dokumenti un ķēdīte.

Saistībā ar šiem gadījumiem ir sākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana).

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Likumsargiem izmeklēšanā izdevās noskaidrot, ka aizturētā persona ir veikusi arī četras zādzības. 2024. gada 5. septembrī vīrietis Daugavpilī veica mantu zādzību no dzīvokļa, iekļūstot caur pirmā stāva logu.

2024. gada 5. septembrī vīrietis iekļuva kādas mājas pagrabtelpā un nozaga makšķerēšanas piederumus un velosipēdu. 2024. gada 29. augustā aizturētais vīrietis izsita automašīnas "BMW X5" logu un nozaga aptuveni 30 eiro. Tāpat vīrietis veicis mantu zādzību 2024. gada 23. augustā, kad iekļuva kādā vasarnīcā, uzlaužot ieejas durvis.

Saistībā ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem pret aizturēto personu ir sākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu