Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Izziņots 4. Lielais Koncerts. Muzikāli pārsteigumi, vērienīga scenogrāfija un vizuālie efekti

Foto: Nauris Veiss

2025. gada 31. maijā Mežaparka Lielajā estrādē notiks jau 4. Lielais Koncerts, kas atklās nākamā gada Latvijas vasaras koncertu sezonu, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Uz vienas skatuves pulcēsies pašmāju mākslinieki, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus. Programmu veidos tautā iecienītas dziesmas, jaunās, īpaši šim pasākumam veidotās aranžijās un jaunas muzikālās sadarbības.

Pasākuma rīkotāji uzsver, ka koncerta galvenais dalībnieks būšot Latvijā vislielākais skatītāju kopkoris kopā ar īpaši pasākumam izveidotu "Lielā koncerta" bigbendu un stīgu orķestri diriģenta Jāņa Ivuškāna vadībā. Iecerēts, ka "Lielajā koncertā" būs vērienīga scenogrāfija un vizuālie efekti, kuru autors būs "Papa Chi" (Aivars Čivželis).

Koncerta muzikālais vadītājs Arstarulsmirus (Gustavs Butelis) norāda, ka, saņemot atsauksmes par iepriekšējo "Lielo koncertu" programmām, viņš secinājis, ka radošajai komandai izdevies uziet veidu, kurā praktiski visi priekšnesumi apvieno divus pretpolus - pārsteigumu un iespēju vēlreiz izbaudīt, ko ļoti labi pazīstamu un sirdij tuvu.

"Ikviens "Lielā koncerta" apmeklētājs, izdzirdot kādu sen zināmu dziesmu, nekad īsti nezina, kura no lielā Latvijas populārās mūzikas zelta fonda dziesmām būs nākamā, kurš no Latvijas mūzikas talantiem to izpildīs un kāds tai būs pavadījums vai vizuālais noformējums," pauž Arstarulsmirus.

Foto: Latvijas 3. Lielais Koncerts

Atgādinām, ka pērn plašu ažiotāžu izraisīja Gustavo dziesma un mūzikas video "Nepārmet man 3000" ar Patrishas un Normunda Rutuļa piedalīšanos.

4. Lielais Koncerts tāpat kā līdz šim pārsteigs apmeklētājus ar vērienīgu scenogrāfiju un vizuālajiem efektiem, kuru autors ir Papa Chi.

Atgādinām, ka 1. Lielais koncerts notika Daugavas stadionā un uz skatuves pulcēja teju 100 mākslinieku, kuri izpildīja īpaši šim notikumam radītas tautā mīlētu komponista Raimonda Paula skaņdarbu aranžijas. Savukārt 2. un 3. Lielais Koncerts pārcēlās uz Mežaparka lielo estrādi un apvienoja Latvijas populārās mūzikas zvaigznes un Liepājas Simfonisko orķestri.

Koncerta kopējo pieejamo biļešu skaits ir ierobežots, balstoties uz skatuves un skaņas izvietojuma prasībām, tādēļ organizatori aicina biļetes iegādāties savlaicīgi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu