Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Ostapenko sāk sacensības Meksikā. Kāda naudas balva paredzēta? (1)

Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien sāks Gvadalaharas "WTA 500" tenisa turnīru, pirmajā spēlē tiekoties ar kanādieti Marinu Stakusiču.

Spēle sāksies ne ātrāk par plkst.3 naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.pozīciju, turnīrā izsēta ar pirmo numuru un no pirmās kārtas bija brīva. Savukārt 19 gadus vecā Stakusiča (WTA 155.) pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-4 pieveica slovēnieti Annu Karolīnu Šmīdlovu (WTA 98.).

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās.

Par dalību turnīrā Ostapenko nopelnīs nepilnus deviņus tūkstošus ASV dolāru (astoņi tūkstoši eiro). Savukārt turnīra čempionei paredzēti 142 tūkstoši ASV dolāru (129 tūkstoši eiro). 

Naudas balva 2024. gada Gvadalaharas "WTA 500" atkarībā no beigu pozīcijas:

  • 1. kārta: 8 tūkstoši eiro
  • 2. kārta: 12 tūkstoši eiro
  • Ceturtdaļfināls: 22 tūkstoši eiro
  • Pusfināls: 46 tūkstoši eiro
  • Fināls: 80 tūkstoši eiro
  • Tituls: 129 tūkstoši eiro

Stakusiča pērn Kanādas izlases sastāvā triumfēja Billijas Džīnas Kingas kausā, bet WTA līmenī viņa ir bez panākumiem. Pirms uzvaras pār Šmīdlovu viņai bija četru zaudējumu sērija.

Savukārt Ostapenko cietus trīs neveiksmes pēc kārtas, līdz šim pēdējo vienspēļu maču aizvadot augusta beigās, kad "US Open" pirmajā kārtā zaudēja Naomi Osakai. Gvadalaharā rīdziniece spēlē trešo gadu pēc kārtas, iepriekšējos divos apstājoties astotdaļfinālā.

Mača uzvarētāja trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar Ešlinu Krīgeri (WTA 51.) no ASV vai polieti Magdalēnu Frehu (WTA 43.).

Turnīrs Gvadalaharā norisinās uz cietā seguma un noslēgsies 15.septembrī.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu