Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Medijs: Lielbritānija jau pieņēmusi lēmumu ļaut Ukrainai izmantot "Storm Shadow" raķetes uzbrukumiem Krievijā (1)

Foto: EPA/Scanpix

ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens un Apvienotās Karalistes ārlietu ministrs Deivids Lemijs šodien Kijivā tikās ar Volodimiru Zelenski. Blinkens sacīja, ka ASV "no pirmās dienas" ir bijušas gatavas pielāgoties mainīgajai situācijai Ukrainā. "Mēs turpināsim to darīt," viņa sacīto citē "The Guardian".

Blinkens sacīja, ka viņš un Lemijs ziņos saviem "priekšniekiem" – Džo Baidenam un Keiram Stārmeram – par trešdienas sarunās pārrunāto.

Lemijs norādīja, ka Irānas ballistisko raķešu nosūtīšana uz Maskavu, kas tika atklāta šonedēļ, ir mainījusi stratēģisko domāšanu Londonā un Vašingtonā. Tā bija "nozīmīga un bīstama eskalācija", viņš atzina.

Apvienotās Karalistes ārlietu ministrs piebilda: "Eskalators šeit ir Putins. Putins ir saasinājis situāciju ar raķešu sūtīšanu no Irānas. Mēs redzam jaunu Krievijas, Irānas un Ziemeļkorejas asi."

Avoti ​Lielbritānijas valdībā norādīja, ka jau ir pieņemts lēmums ļaut Ukrainai izmantot raķetes "Storm Shadow" uzbrukumiem Krievijas iekšienē, lai gan nav sagaidāms, ka tas tiks publiski paziņots.

Blinkena un Lemija trešdienas kopīgā vizīte Kijivā un tikšanās ar Zelenski nenotiktu, ja nebūtu pieņemts pozitīvs lēmums par "Storm Shadow", piebilda avoti.

Taču publisks paziņojums par tāla darbības rādiusa raķešu izmantošanas atļaušanu Kijivai tiktu uzskatīts par nevajadzīgu provokāciju. Tāpat, visticamāk, joprojām Ukrainai paliks spēkā ierobežojumi attiecībā uz raķešu izmantošanu, kuru darbības rādiuss ir vismaz 190 jūdzes (305 kilometri), lai izvairītos no neapdomīgiem vai nevajadzīgiem uzbrukumiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu