Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Krāslavas mērs par Krievijas drona nokrišanu uzzinājis nevis no NBS, bet masu medijiem

Foto: Middle East Images/picture alliance

Krāslavas mērs Gunārs Upenieks 11. septembra Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" apliecināja, ka viņš par Krievijas militārā drona nokrišanu Rēzeknes novadā uzzinājis nevis no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, bet gan no masu medijiem.

Uz diskusiju bija aicināts aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), bijušais ministrs Artis Pabriks (LA), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, NBS Gaisa spēku komandieris Viesturs Masulis, bijušais NBS Gaisa spēku komandieris Aleksandrs Stepanovs, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (LZS), kā arī uzņēmējs un dronu entuziasts Kārlis Krastiņš.

Aizsardzības ministrs Sprūds solīja izvērtēt, kas būtu jādara citādāk attiecībā uz pašvaldību un iedzīvotāju informēšanu.

Video: Aizsardzības ministrijas preses konference par Rēzeknes novadā nokritušo dronu 

Sprūds arī nenosauca, cik ilgi sestdienas rītā Krievijas militārais drons atradās Latvijas gaisa telpā un cikos tas šķērsoja robežu, uzsverot, ka šādu informāciju nevar sniegt, savukārt Gaisa spēku komandieris Masulis norādīja, ka ka Latvijas gaisa telpa tiek novērota divdesmit četras stundas diennaktī un arī sestdien esot strādājuši visi esošie radari.

"Ir jāatzīst godīgi, ka mēs nebijām šai situācijai gatavi," tā bijušais aizsardzības ministrs Pabriks. Viņš arī mudināja atslepenot vismaz daļu informācijas par notikušo, piemēram, par trajektoriju, pa kuru drons pārvietojās Latvijas teritorijā.

Visu raidījumu skatieties šeit.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu