Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Čūskas un krokodili nokļūst pilsētas ielas pēc postošiem plūdiem Nigērijas zoodārzā

Foto: AP/Scanpix

Pārplūstot dambim Nigērijas ziemeļos, apkārt esošās apdzīvotās vietas, tostarp vietējo zoodārzu, pārņēma ūdens. Vairāki zoodārza dzīvnieki, tostarp krokodili un čūskas, tika aizskaloti līdz blakus esošās pilsētas ielām, ziņo CNN.

Borno štata ziemeļaustrumu daļa ir viena no Nigērijas teritorijām, kuras vissmagāk skāruši plūdi.

Teritorijā esošā valsts pārvaldītā zoodārza amatpersonas otrdien paziņoja, ka plūdi nogalinājuši "vairāk nekā 80%" no iestādes savvaļas dzīvniekiem, bet daži zoodārza iemītnieki, tostarp indīgi rāpuļi, aizskaloti līdz tuvajām apdzīvotajām apkaimēm.

Sociālajos tīklos plaši izplatījies video, kurā redzams, kā pa applūdušu Maiduguri pilsētas ielu brien strauss.

Nigērijas katastrofu pārvaldības aģentūras NEMA pārstāvis Manzo Ezekiels trešdien CNN sacīja, ka tiek veikti pasākumi, lai dzīvniekus atgrieztu zoodārzā.

"Es ticu, ka zoodārza vadītāji neatpūšas. Viņi darīs visu iespējamo, lai atgūtu dzīvniekus, kurus viņi var atgūt, jo dzīvnieki, kuri izkļuvuši ārā, var apdraudēt cilvēkus," viņš teica.

Maiduguri applūda pēc tam, kad nedēļas nogalē ūdens pārgāzās pāri Alau dambim, kas atrodas 20 kilometrus uz dienvidaustrumiem no pilsētas.

Apvienoto Nāciju Organizācijas Bēgļu aģentūra (UNHCR) plūdus raksturoja kā postošākos Maiduguri 30 gadu laikā.

Varasiestādes nav apstiprinājušas neviena cilvēka nāvi šajā katastrofā, taču pēdējo nedēļu laikā citos plūdos visā valstī ir gājuši bojā vairāk nekā 200 cilvēku.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu