Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Rīgā plāno atļaut medīt dzīvniekus, kas rada apdraudējumu vai postījumus

Lapsa. Ilustratīvs foto.
Lapsa. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Rīgā plānots atļaut medīt dzīvniekus, kas rada apdraudējumu un postījumus, paredz Rīgas domes saistošo noteikumu projekts, kuru 10. septembrī akceptēja Mājokļu un vides komiteja.

Saistošie noteikumi noteiks teritoriju, kurā atļauts medīt gadījumos, kad dzīvnieki apdraud sabiedrisko kārtību un drošību vai rada postījumus, medībās izmantojamos līdzekļus un atbildīgo institūciju medību organizēšanai.

Bīstamo dzīvnieku medībās Rīgā plānots atļauts izmantot medību šaujamieročus, kas aprīkoti ar šāviena trokšņu slāpētājiem jeb klusinātājiem, mazkalibra medību ieročus, kā arī likumā noteiktos medību rīkus, piemēram, slazdus.

To, vai bīstamo dzīvnieku medības tiks atļautas, noteiks Rīgas pašvaldības Medību koordinācijas komisija.

Saistošo noteikumu projektā paredzēts, ka bīstamu dzīvnieku medības būs atļautas faktiski visā Rīgas teritorijā, izņemot centru.

Kā tika uzsvērts komitejas sēdē, šie noteikumu neatļaus medības jebkuram medītgribētājam un nenozīmēs, ka, parādoties kādam dzīvniekam Rīgas parkā, tiks rīkotas medības.

Runa esot par situācijām, kad pilsētas teritorijā būs konstatēts bīstams dzīvnieks, kas radīs apdraudējumu cilvēkiem un to īpašumam. Piemēram, ja kādam mājdzīvniekam būs uzbrukusi lapsa vai jenotsunts, ja kādā teritorijā būs savairojušies bebri, kas postīs meliorācijas sistēmas, un līdzīgās situācijās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu