Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Nepilngadīgajiem noziedzniekiem Zviedrijā sodi drīz būs bargāki

Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Zviedrijas valdība sodus nepilngadīgajiem padarīs bargākus, arī cietumsodus un to ilgumu, pavēstīja tieslietu ministrs Gunnars Stremmers.

Lēmums ir balstīts jaunākajos datos, kas liecina, ka vairāk nekā 90% nepilngadīgo, kas saistīti ar noziedzīgām bandām un kam piespriests brīvības ierobežojums, noziegumus izdara atkārtoti, sarunā ar britu laikrakstu "Financial Times" sacīja ministrs.

Bandas sākušas aktīvi vervēt bērnus savās rindās, cita starpā arī izmantojot problemātisko jauniešu aprūpes iestādes, sacīja Stremmers.

Atbilstoši Zviedrijas izlūkdienestu datiem šajos noziedzīgajos grupējumos ir "kareivīgi ekstrēmisti", ir arī ar ārvalstīm - piemēram, ar Irānu - valstiskā līmenī saistīti "spēlētāji", teikts publikācijā.

"Noziedzības epidēmijas" izskaušana valstī prasīs desmitgades, atzina ministrs.

Saskaņā ar Nacionālās Noziedzības novēršanas padomes nesen publicēto ziņojumu Zviedrijā ar šaujamieroču pielietošanu saistīto nāves gadījumu skaits ir divarpus reizes augstāks nekā vidēji Eiropā.

Konservatīvā valdība, kas nāca pie varas 2022.gadā, noteikusi cīņu ar noziedzību par vienu no galvenajiem savas programmas mērķiem.

Premjerministrs Ulfs Kristersons aicinājis armiju palīdzēt policijai šajā darbā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu