Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Ugandas olimpietes slepkava nomirst pēc šausminošā uzbrukuma

Nomiris Diksons Ndjma Marangačs, kuru apsūdz Ugandas olimpiskās skrējējas Rebekas Čeptegejas slepkavībā, ziņo "Sky News".

Čeptegejai atgriežoties mājās ar divām meitām, viņu sagaidīja viņas partneris Marangačs. Viņu starpā izcēlās konflikts, pēc kā vīrietis maratonisti aplēja ar degvielu un aizdedzināja. Abas meitas bija nežēlīgā uzbrukuma aculiecinieces.

Čeptegeja uzbrukumā guva 80% ķermeņa apdegumu, bet 5. septembra naktī viņas stāvoklis krasi pasliktinājās un iekšējie orgāni pārstāja funkcionēt. Ugandas vieglatlētikas federācija (UVF), kā arī valsts olimpiskā komiteja (UOK) apstiprināja sportistes nāvi.

Tika ziņots, ka arī pats uzbrucējs notikušajā guva 30% ķermeņa apdegumu un hospitalizēts. Marangačs nomira pirmdienas, 9. septembra, naktī.

Šis ir viens no pēdējiem šausminošajiem ar dzimumu saistītajiem vardarbības gadījumiem Austrumāfrikas valstī, kur aktīvisti ir brīdinājuši par sieviešu slepkavību epidēmiju.

Čeptegeja piedalījās Parīzes olimpiskajās spēlēs maratonā sieviešu konkurencē. Viņa finišēja 44. pozīcijā. 2022. gadā sportiste izcīnīja sudrabu Ugandas čempionātā, kā arī ceturto vietu Abū Dabī maratonā.

"Rebekas talants un neatlaidība kā Ugandas sieviešu maratona rekordistei un 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu dalībniecei vienmēr tiks pieminēta un godināta," teikts UOK paziņojumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu