Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"L Catterton" iegūst vairākumu kosmētikas ražotāja "Stenders" kapitālā

SIA "Stenders" produkti.
SIA "Stenders" produkti. Foto: Paula Čurkste/LETA

Par kosmētikas ražotāja SIA "Stenders" vairākuma dalībnieku ir kļuvusi privātā kapitāla investīciju kompānija "L Catterton", kas koncentrējas uz ieguldījumiem patēriņa segmenta uzņēmumos un zīmolos, informēja "Stenders" pārstāvji.

Darījuma finanšu detaļas netiek izpaustas.

Kompānijā skaidro, ka noslēgtais darījums paātrinās "Stenders" starptautisko biznesa ekspansiju, kā arī nostiprinās uzņēmuma pozīcijas Āzijā, Eiropā, Tuvo Austrumu un ASV tirgos.

Pēc "Stenders" izpilddirektores Kristīnes Grapmanes minētā, jaunā investora pieredze un starptautiskais sadarbības tīkls ir pamats nākamajam izrāvienam.

"L Catterton" ir pieredze skaistumkopšanas un personīgās higiēnas zīmolu veidošanā un attīstībā pasaulē, starp populārākajiem kompānijas zīmoliem ir "Ci Flavors", "Elemis", "Etvos", "Function of Beauty", "The Honest Company", "Maria Nila", "Marubi", "MERIT", "Nutrafol", "Oddity ("Il Makiage" mātesuzņēmums), "Sugar Cosmetics", "Tula" un citi.

"L Catterton" ir investīciju kompānija, kas koncentrējas uz ieguldījumiem patēriņa segmenta uzņēmumos un zīmolos. Kompānija pārvalda aptuveni 35 miljardu ASV dolāru pašu kapitālu trīs dažādu produktu platformās - privātā kapitāla, kredītu un nekustamā īpašuma. Kompānija, kas ir dibināta 1989.gadā, veikusi vairāk nekā 275 ieguldījumus patēriņa zīmolos pasaulē.

"Stenders" pagājušajā gadā strādāja ar 14,358 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 1,8 reizes vairāk nekā 2022.gadā, un guva 1,191 miljona eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus pēc "Firmas.lv" datiem, "Stenders" vienīgā īpašniece joprojām ir Ķīnas kompānija "Stenders (Hong Kong) Limited", bet kompānijas patiesie labuma guvēji ir Ķīnas pilsoņi Jans Gans un Džao Jans. Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,793 miljoni eiro.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu