Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Vācija brīdina par Krievijas hakeru grupējumu, kas veicis uzbrukumus NATO dalībvalstīs

Foto: vchal/Shutterstock

Vācijas iekšējās izlūkošanas aģentūra pirmdien brīdināja par kibergrupu, kas saistīts ar Krievijas militāro izlūkdienestu un kas, pēc tās teiktā, ir veicis uzbrukumus Ukrainā un NATO dalībvalstīs.

"Kiberuzbrukumi tiek izmantoti spiegošanai un sabotāžai," teikts aģentūras BfV paziņojumā, kas izplatīts kopā ar FIB un citām ASV drošības aģentūrām. "Kopš 2022. gada sākuma tās galvenais nolūks, šķiet, ir izspiegot un traucēt palīdzības sniegšanu Ukrainai."

Kibergrupas nosaukums ir UNC2589, kas pazīstama arī kā "Cadet Blizzard" vai "Ember Bear", un tā ir saistīta ar Krievijas militārās izlūkošanas aģentūras GRU vienību 29155, norādīja BfV.

Tā bija īpaši atbildīga par "WhisperGate" - kiberkampaņu, kas bija vērsta pret Ukrainas valdību 2022.gada janvārī, mēnesi pirms Maskavas iebrukuma Ukrainā.

ASV pagājušajā nedēļā apsūdzēja piecus Krievijas militāros virsniekus saistībā ar "WhisperGate".

"Tiek uzskatīts, ka šis grupējums ir uzbrucis arī NATO dalībvalstu tīkliem Eiropā un Ziemeļamerikā," norādīja BfV. "Starp zināmajiem mērķiem ir kritiski svarīga infrastruktūra, kā arī valdības aģentūras un uzņēmumi finanšu, transporta, enerģētikas un veselības aprūpes nozarēs."

Vācija, kas ir otrs lielākais Kijivas militārais atbalstītājs aiz ASV, un citas NATO militārās alianses dalībvalstis ir bijušas paaugstinātas gatavības režīmā saistībā ar kiberuzbrukumiem, kas saistīti ar Krieviju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu