Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Vīrietis cenšas mainīt "airBaltic" lidojuma datumus, taču viņa biļetes tiek anulētas

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Dmitrijs Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" mājaslapā šīs vasaras sākumā iegādājās biļetes uz Gruzijas pilsētu Batumi, lai apciemotu dēlu. Tomēr viņš palicis Latvijā. Dmitrijs uzstāj, ka vainojama tieši "airBaltic" kļūda, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Dmitrijs nopircis biļeti uz reisu Rīga-Batumi un atpakaļ par 356 eiro. Taču dēls saslima, un Dmitrijs lēma biļetes mainīt uz citu datumu.

"Oficiālajā mājaslapā vajadzēja ievadīt rezervācijas numuru, pēc tam datumu, kad izlido, pilsētu, uz kuru lido, un viss. Tālāk zaļa poga, es tā sapratu, lai aizsūtītu anketu un pieprasījumu atcelt biļeti. Un kādi būs varianti? Es uzreiz saņēmu atbildi, ka viņi ir pieņēmuši iesniegumu, un šeit ir tā interesanti uzrakstīts: "Paldies." Lūk, viņi atsūtīja. "Paldies, mēs saņēmām pieprasījumu." Nu, pieprasījums, tas nozīmē… nu, es paprasīju variantus. Un tālāk viņi raksta: "Lūdzu, sazinieties ar mums, ar zvanu centru, ja atlikušas mazāk nekā 72 stundas līdz plānotajam lidojumam un jūs vēlaties veikt izmaiņas rezervācijā," stāsta Dmitrijs.

Tā arī darījis – nākamajā dienā piezvanījis, bet par vēlu – biļetes anulētas. Dmitrijam atsūtīts atlaižu kupons 27 eiro vērtībā. Viņš zvanījis vēl divas reizes, taču nav saņēmis apmierinošu atbildi.

"Skatītājs pašrocīgi ir aizpildījis lidojuma anulēšanas formu. Biļete tika atcelta saskaņā ar attiecīgi iegādātās biļešu klases (GREEN) noteikumiem, kuras atcelšanas gadījumā pasažierim tiek atmaksāti lidostas nodokļi (šī informācija pieejama arī “airBaltic” mājaslapā un pašā pieprasījuma formā, kurā lūdzam pasažierus iepazīties ar atcelšanas politiku).

Pasažierim tika piedāvāta iespēja biļetes statusu atjaunot saskaņā ar attiecīgās biļešu klases nosacījumiem un konkrētā lidojuma vietu pieejamību šajā brīdī. Pasažieris no šīs iespējas atteicās," raidījumam skaidro "airBaltic". 

Video: "Bez tabu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu