Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Abas "East Metal" ražotnes, kurās iestājās dīkstāve, tuvākajās dienās atsāks darbu

Foto: Evgenii Panov/Shutterstock

Divas metāla konstrukciju ražošanas uzņēmuma SIA "East Metal" ražotnes Daugavpilī un Dobelē, kurās kopumā strādā 550 cilvēki, tuvākajās dienās atsāks darbu, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Par plānoto darbības atsākšanu pirmdienas tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (ZZS) informēja "East Metal" valdes priekšsēdētājs Kims Kronborgs Kristiansens.

Valainis norāda, ka būtu svarīgi maksimāli nākt pretī un palīdzēt uzņēmumam atrisināt problēmu, lai 550 cilvēki nepaliktu bez darba un turpinātu strādāt. Tāpēc ministrija sniegs visu iespējamo atbalstu, kas ir tās kompetencē, tostarp sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūru (LIAA).

Vienlaikus Kristiansens akcentē, ka uzņēmumam ir apstiprināts tiesiskās aizsardzības process un šobrīd tas cer atrast risinājumu, lai atjaunotu finansiālo stabilitāti, tostarp meklē investoru vai pircēju, kas varētu iegādāties uzņēmumu, kā arī izskata citus finanšu instrumentus, lai uzņēmums varētu turpināt pilnvērtīgi strādāt.

LETA jau ziņoja, ka "East Metal" vadība Zemgales rajona tiesā iesniegusi pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam (TAP) Latvijā, kurš uzņēmumam tika pasludināts trešdien, 4.septembrī.

"East Metal" sarežģītā struktūra un saistība ar grupas uzņēmumiem ietekmēja uzņēmuma darbību pēdējās divās nedēļās, skaidro uzņēmuma pārstāvji. Dānijas uzņēmuma "East Metal Trade" sāktā bankrota procedūra tiešā veidā ietekmēja "East Metal" darbību, jo tika pārtraukta uzņēmuma normāla darbība un pasludināta dīkstāve.

Metāla konstrukciju ražotāja "East Metal" apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,865 miljoni eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā 2022.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 34% - līdz 1,085 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"East Metal" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 604 716 eiro. "East Metal" ir Dānijas uzņēmuma "East Metal Holding" meitasuzņēmums.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu