Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Video "Mani diskvalificēja par cilvēcīgu rīcību." Paralimpietei skandalozi atņem medaļu

Mija Kerols Brugera un Elena Kongosta.
Mija Kerols Brugera un Elena Kongosta. Foto: SIPA/Scanpix

Parīzes paralimpiskajās spēlēs skrējēja Elena Kongosta tika diskvalificēta par noteikumu pārkāpšanu pašās sacensību beigās, zaudējot nopelnīto bronzas godalgu.

Kongosta startēja maratonā sievietēm T12 klasē, kas ir paredzēta sportistēm ar redzes traucējumiem. 36 gadus vecā spāniete uzstādīja jaunu personīgo rekordu, 42 kilometrus noskrienot trīs stundās un 48 sekundēs. 

Blakus viņai skrēja Mija Kerols Brugera, kurš bija Kongostas pavadonis. T12 klases noteikumi paredz, ka abiem visu sacensību garumā jātur virve. Tomēr vien dažus metrus pirms finiša līnijas Brugera sāpēs saviebās un sagrīļojās. Kongosta savam pavadonim palīdzēja noturēties kājās, uz sekundi atlaižot virvi. 

Par virves atlaišanu Kongosta tika diskvalificēta. 

"Es vēlos, lai visi zina, ka es netiku diskvalificēta par krāpšanos," spāņu žurnālam "Marca" sacīja Kongosta. "Es tiku diskvalificēta par cilvēcīgu rīcību – instinktu, kas rodas, kad kāds zaudē līdzsvaru un tu vēlies palīdzēt viņam."

Viņas trešās vietas godalga nonāca pie japānietes Mičišitas Misato, kura distanci veica trīs stundās, četrās minūtēs un 23 sekundēs.​

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu