Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Parīzē noslēgtas paralimpiskās spēles

Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien "Stade de France" stadionā tika noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Pasākuma laikā paralimpiskais karogs tika nodots nākamajai paralimpisko spēļu rīkotājai ASV pilsētai Losandželosai, kā arī tiks ievēroti visi pārējie noslēguma ceremonijas protokoli, ieskaitot noslēguma runas, himnas, pateicības organizētājiem un brīvprātīgajiem.

Paralimpisko lāpu nodzēsa franču bočes spēlētāja Orelija Obēra, kurai pievienojās citi Francijas parasportisti.

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Latvijas delegācijas karognesējs noslēguma ceremonijā bija paravieglatlēts Emīls Dzilna.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu