Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Putins pauž atbalstu Herisai. Tramps sūdzas, ka diktators viņu aizvainojis (2)

Foto: AP/Scanpix

ASV Republikāņu partijas izvirzītais prezidenta vēlēšanu kandidāts Donalds Tramps otro reizi komentējis Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina pausto atbalstu viņa pretiniecei no Demokrātu partijas Kamalai Herisai, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza".

"Es pazinu Putinu, es viņu labi pazinu. Viņš atbalstīja Kamalu. Tas mani patiešām aizvainoja. Interesanti, kāpēc viņš atbalstīja Kamalu. Nē, viņš ir šahists. Vai man par to vajadzētu būt sarūgtinātam? Es domāju, ka tas varbūt tika izdarīts ar smaidu, es nezinu. Kas to lai zina," Tramps sacīja kampaņas mītiņā Viskonsīnā.

Tramps apgalvojis, ka neviens ASV prezidents pirms un pēc viņa nav bijis tik stingrs pret Krieviju kā viņš, un "cilvēks, kurš to zina labāk par visiem, ir Vladimirs Putins".

Putins Austrumu ekonomikas foruma plenārsēdē 5. septembrī sacīja, ka Krievijas varasiestādēm Herisas uzvara ASV prezidenta vēlēšanās ir labvēlīgāka nekā Trampa triumfs.

"Mūsu favorīts, tā sakot, bija pašreizējais prezidents [Džo] Baidens. Taču tad viņš izstājās no sacensībām, bet ieteica visiem saviem atbalstītājiem atbalstīt Herisas kundzi. Tātad mēs darīsim to pašu," sacīja diktators.

Tramps uz šiem vārdiem pirmo reizi reaģēja nākamajā dienā, 6. septembrī. "Es nezinu, vai viņš mani ir aizvainojis vai man izdarījis pakalpojumu," teica Tramps. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu