Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Tā bija izcila deja, atzīst Snikus trenere (1)

Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas parasportistam Rihardam Snikus un zirgam "King of the Dance" Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā izdevās visi elementi, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atzina trenere Darja Tihomirova.

Jau ziņots, ka Snikus ar zirgu "King of the Dance" Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā izcīnīja pirmo vietu, tiekot pie otrās zelta godalgas šajās paralimpiskajās spēlēs.

"Sanāca viss. Izdevās absolūti ideāli trāpīt mūzikā, arī vērtējums par māksliniecisko izpildījumu bija ļoti augsts. Tā bija izcila deja. Sanāca tieši tā, kā ir jābūt brīvajā stilā - zirgs dejoja uz laukuma," teica trenere.

Tihomirova izcēla, ka atbilstošas mūzikas izvēle brīvā stila disciplīnai ir ilgs process.

"Mēģinām vairākas mūzikas, runājam ar tiesnešiem, kāds ir kopējais iespaids. Man šķiet, ka nomainījām kādas četras mūzikas pirms šī brīvā stila," viņa skaidroja.

"Ļoti piestrādājām pie horeogrāfijas, kas ir ļoti skaista un tiesnešiem saprotama. Tas bija arī liels darbs, lai pieskaņotu mūziku Rihardam. Arī nedaudz pielāgojām, uztaisījām nedaudz elektriskāku, jo Rihards ir dīdžejs," piebilda trenere.

Otro vietu izcīnīja itāliete Sāra Morganti, kura ar "Mariebelle" nopelnīja 81,407%, bet trešajā pozīcijā ierindojās Lielbritānijas sportiste Mari Durvārda-Akhursta ar "Athene Lindebjerg", saņemot 77,747%.

Otrdien Snikus kļuva par paralimpisko spēļu čempionu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā.

Tokijas paralimpiskajās spēlēs Snikus ar "King of the Dance" izcīnīja sudraba medaļu abās šajās disciplīnās.

Parīzes paralimpiskās spēles beigsies 8.septembrī, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu