Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievija apšaudījuši Kostjantiņivku. Nogalināti trīs cilvēki

Foto: @TWMCLtd/X

Trīs cilvēki gājuši bojā, bet vēl trīs ievainoti sestdien, 7.septembrī, Krievijas veiktajā artilērijas apšaudē Ukrainas austrumos esošajā pilsētā Kostjantiņivkā. Tā vēsta  Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Bojāgājušie ir vīrieši, no kuriem jaunākajam bija 24 gadi, bet vecākajam - 69 gadi, ziņo Doņeckas apgabala militārās pārvaldes vadītājs Vadims Fiļaškins. Pēc viņa paustā, ienaidnieku triecienā tika bojātas trīs elektrolīnijas, aptieka, sešas automašīnas, veikals, administratīvā ēka un daudzstāvu māja.

Šī nav pirmā reize, kad Kostjantiņivka tiek pakļauta apšaudei, un jau iepriekš bija daudz postījumu, upuru un bojāgājušo. Varas iestādes aicinājušas iedzīvotājus evakuēties no pilsētas.

Tāpat naktī uz sestdienu krievi uz Ukrainu raidījuši 67 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", no kuriem 58 ukraiņu zenītartilēristi notriekuši, ziņo Ukrainas Gaisa spēki.

Vēl trīs lidroboti nokrituši paši, bet seši atstājuši Ukrainas kontrolēto gaisa telpu, vai nu atgriežoties Krievijā, vai arī aizlidojot uz Baltkrieviju vai uz krievu okupētu Luhanskas apgabalu.

Lidroboti tika palaisti no Kurskas, Jeiskas un no krievu okupētās Krimas pussalas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu