Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Mediji: Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes

Foto: AFP / Scanpix

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.

Par iespējamo Irānas raķešu nodošanu Krievijai jau pirmdien ziņoja aģentūra "Bloomberg".

Saskaņā ar britu laikraksta "The Times" informāciju Krievija no Irānas saņēmusi vairāk nekā 200 ballistisko raķešu. Saskaņā ar Ukrainas izlūkdienestu datiem, uz kuriem atsaucas izdevums, tās ir raķetes "Fatah-300", kuru darbības rādiuss sasniedz 110 kilometrus. Kāds krievu kuģis raķetes trešdien nogādājis Kaspijas jūras ostā, iztiecies avots Ukrainas armijā.

Kā raksta WSJ, ASV iestādes šonedēļ informējušas sabiedrotos par Irānas piegādēm, tostarp ceturtdien informēti vēstnieki Vašingtonā. ASV iestādes apstiprinājušas, ka raķetes "beidzot ir piegādātas".

ASV Nacionālās drošības padomes pārstāvis Šons Savets atzinis, ka Irānas ballistisko raķešu nodošana Krievijai nozīmē dramatisku Irānas atbalsta palielināšanos Maskavas uzsāktajam agresīvajam karam pret Ukrainu.

Tikmēr Irāna noliedz, ka tā piegādātu Krievijai ballistiskās raķetes. Irāna pati atturas "no šādām darbībām, tajā pašā laikā aicinot citas valstis pārtraukt ieroču piegādi konfliktā iesaistītajām pusēm", paziņojusi Irānas pārstāvniecība ANO Ņujorkā.

Krievijas vēstniecība Vašingtonā nav komentējusi šis mediju ziņas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu