Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Ož pēc veļaspulvera un izskatās lietotas." Māte šokā par mīksto rotaļlietu automātā esošajām mantām

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: ORION PRODUCTION/Shutterstock

Vecmīlgrāvī kāds bērns savai mātei no veikala atnesis mīkstās rotaļlietas, kas izvilktas jeb laimētas no rotaļlietu aparāta veikala telpās. Tomēr māte par to nebija sajūsmā, jo tās izskatījās jau iepriekš lietotas - ar netīriem pleķiem, bez birkas un ar veļaspulvera aromātu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Līdzīga situācija novērota arī veikalā bez nosaukuma, kurš kādreiz tika dēvēts par "Minsku". Tāpat arī nākamajā veikalā, kur atrodams mīksto rotaļlietu aparāts. Toties ceturtajā aparātā starp, kā izskatās, lietotām mantām, atrodamas arī tādas, kurām nolietojumu neredz un piestiprinātas arī birkas.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par rotaļlietu aparātiem sūdzības nav saņēmuši un nav arī pētījuši, kādas rotaļlietas tajos iespējams iegūt. Taču centrā skaidro, ka pārkāpumu šeit nesaskata.

Vienlaikus PTAC norāda, ka lietotas rotaļlietas pārdot nav aizliegts, taču nedrīkst maldināt pircējus un uz aparāta šai informācijai jābūt uzrakstītai.

Tikmēr uzņēmums SIA "VVS COM", kura kontakttālrunis norādīts uz aparātiem, skaidro, ka viņi ir viens no vadošajiem uzņēmumiem Latvijas Republikā, nodrošinot tirdzniecības vietās izklaides iespējas apmeklētājiem. Proti, uzņēmums uzstāda mīksto rotaļlietu aparātu, kur apmeklētājiem par samaksu ir iespējas izvilkt mīkstās rotaļlietas.

Tomēr uz jautājumu, kur uzņēmums iegūst rotaļlietas, pirms tās nonāk aparātā, atbildes nav, jo uzņēmums to dēvē par komercnoslēpumu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu