Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Ugunsgrēkā Pļavniekos iznīcinātas Nacionālā operas un baleta dekorācijas

Latvijas Nacionālā opera un balets
Latvijas Nacionālā opera un balets Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien, 6.septembrī, ​notikušajā ugunsgrēkā Pļavniekos cietušas vairākas Latvijas Nacionālā operas un baleta (LNOB) izrāžu dekorāciju daļas, atklāj LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Treile norāda, ka ugunsgrēks skāra vienu no vecajiem koka angāriem, kurā glabājās vairāku izrāžu dekorāciju daļas. Tomēr lielākā daļa izrāžu, kuru dekorācijas atradās konkrētajā angārā, nav aktīvā repertuārā un neietekmēs izrāžu kalendāru.

Dekorācijas bija apdrošinātas un attiecīgi LNOB iesniegs apdrošināšanas pieteikumu.

Angārā atradās arī baleta "Riekstkodis" dekorācijas, kuras ir gājušas bojā, nožēlu pauda Treile. Šobrīd LNOB pārstāvji jau sākuši darbu, lai tās atjaunotu. Šā gada nogales izrādes notiks, kā paredzēts, pārliecināta LNOB pārstāve.

Jau vēstīts,, ka piektdien plkst.12.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Meirānu ielu Rīgā, kur angārā, kurā izvietota noliktava, bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļa no koka angāra deg ar atklātu liesmu 950 kvadrātmetru platībā.

Karstuma ietekmē aizdegās arī blakus angāra siena 170 kvadrātmetri, administratīvās ēkas fasāde 100 kvadrātmetri un krūmi viena kvadrātmetra platībā.

Plkst.15.19 liesmu izplatīšanās tika ierobežota, bet darbs notikuma aizvien turpinās.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos tika iesaistīti glābēji ar astoņām autocisternām un autokāpni.

Spēcīgā sadūmojuma dēļ VUGD aicināja apkārtnes iedzīvotājus aizvērt logus un, ja iespējams, noslēgt ventilāciju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu