Šodienas redaktors:
Dace Otomere

FOTO Aicina palīdzēt atpazīt vīriešus, kuri iesaistīti pensijas vecuma sieviešu apkrāpšanā (1)

Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde ir ieguvusi to kurjeru fotogrāfijas, kas pēdējā laikā saņēmuši naudu no telefonkrāpšanu rezultātā apkrāptām pensijas vecuma sievietēm Rīgā.

Likumsargi aicina aplūkot fotogrāfijās redzamos vīriešus un atsaukties ikvienu, kurš viņus atpazīst vai zina viņu iespējamo atrašanās vietu! Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 67086743, 67219777 vai 110, vai arī rakstot e-pastu: vsevolods.sorokins@riga.vp.gov.lv .

Foto: Valsts policija

Jau ziņots, ka pēdējā mēneša laikā izplatījies telefonkrāpšanu veids, kad krāpnieki zvana uz senioru stacionārajiem telefona numuriem, runā krievu valodā un melo, ka viņi esot no policijas un sazvanītā iedzīvotāja tuvinieks (meita, dēls vai mazmeita) izraisījis ceļu satiksmes negadījumu.

Foto: Valsts policija

Lai it kā netiktu sākts kriminālprocess, noziedznieki prasa samaksāt kompensāciju skaidrā naudā. Cietušās personas, būdamas maldinātas, nepazīstamām personām, tas ir, kurjeriem, nodod skaidru naudu.

Valsts policija saistībā ar šādām telefonkrāpšanām pēdējā laikā daudzviet Latvijā jau ir aizturējusi vairākas personas, taču noziegumi turpinās.

Tāpēc likumsargi aicina iedzīvotājus saviem tuviniekiem, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, atgādināt finanšu drošības nosacījumus.

Proti, ne policija, ne citas valsts iestādes nekad nezvanīs, lai prasītu skaidru naudu vai piekļuves datus banku kontiem, un šādas telefonsarunas ir jāpārtrauc!

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu