Šodienas redaktors:
Dace Otomere

"Pārliecinošs "Jā!"" Pēc zvēresta nodošanas jaunais karavīrs bildinājis savu mīļoto (5)

Foto: Gatis Indrēvics/X

6. septembrī pie Brīvības pieminekļa 435 valsts aizsardzības dienesta un 32 profesionālā dienesta karavīri deva savu karavīra zvērestu. Viens no jaunajiem kareivjiem spēra vēl vienu nopietnu soli savā dzīvē un bildināja savu mīļoto.

"Mīlestība pāri visam!" Vietnē "X" raksta NBS militārais fotogrāfs Gatis Indrēvics, kuram izdevās iemūžināt sirsnīgo brīdi.

"Pēc svinīgās zvēresta došanas viens no jaunajiem Valsts aizsardzības dienesta karavīriem spēra vēl vienu drosmīgu soli savā dzīvē un bildināja savu mīļoto, un viņas atbilde bija sirsnīgs un pārliecinošs "Jā!""

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis, kā arī valsts aizsardzības dienesta jauniešu un profesionālā dienesta karavīru tuvinieki.

Foto: Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās Valsts aizsardzības dienesta un militārās pamatapmācības karavīru zvēresta nodošanas ceremonijā

Kā vēstīts, 19.jūlijā, militārajā bāzē Ādažos tika sagaidīti valsts aizsardzības dienesta 2024.gada jūlija iesaukuma karavīri - kopumā 450 Latvijas pilsoņi, no tiem 383 pieteicās brīvprātīgi, to skaitā deviņas jaunietes, kā arī 67 jaunieši, kuri dienestam atlasīti pēc nejaušības principa.

Pirmais valsts aizsardzības dienesta iesaukums Ādažos dienestu sāka 2023.gada 1.jūlijā un noslēdza to 2024.gada 31.maijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu