Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Video Alvaresam supervārti, neapturamā Argentīna turpina uzvarēt

Hulio Alvaeess un Enco Fernandess.
Hulio Alvaeess un Enco Fernandess. Foto: Reuters/ScanPix

Pārliecinošu uzvaru 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Dienvidamerikas (CONMEBOL) grupā ceturtdien svinēja Argentīnas futbola izlase, kas ar 3:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Čīles valstsvienību.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet mača 48.minūtē 1:0 mājinieku labā panāca Aleksis Makalisters. Spēles 84.minūtē otros vārtus Argentīnas izlases labā guva Hulians Alvaress, bet Paolo Divala kompensācijas laikā nodrošināja 3:0.

Tā bija valstsvienības 12. uzvara pēc kārtas. Pēdējo 63 spēļu laikā Argentīna zaudējusi tikai divas reizes.

Argentīnas valstsvienībai šajā mačā traumas dēļ nevarēja palīdzēt izlases lielākā zvaigzne Lionels Mesi, kurš turpina atgūties no potītes savainojuma.

Citā spēlē Bolīvijas futbolisti mājās ar 4:0 (2:0) sagrāva Venecuēlas izlasi.

Vārtus uzvarētājiem guva Henrijs Vaka, Karmelo Algaranjass, Migels Anhels Akunja jeb Migelito un Enco Monteiro.

CONMEBOL kvalifikācijas grupā Argentīna ar 18 punktiem septiņās spēlēs ir līdere. Otrā ar 13 punktiem sešos mačos ir Urugvaja, bet 12 punkti ir Kolumbijai, kurai ar deviņiem septiņās spēles seko Venecuēla. Astoņus punktus sešās spēlēs sakrājusi Ekvadora, septiņus - Brazīlija, bet Bolīvijai tagad septiņos mačos ir seši punkti un septītā vieta. Astotie ar pieciem punktiem sešās spēlēs ir Paragvajas futbolisti, devīto vietu ar tikpat punktiem bet septiņos mačos ieņem Čīle, bet turnīra tabulu ar diviem punktiem sešos dueļos noslēdz Peru.

No Dienvidamerikas zonas ceļazīmes uz 2026.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru izcīnīs sešas labākās komandas, bet septītā vieta par iespēju startēt finālturnīrā vēl cīnīsies starpkontinentālajā "play off" kārtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu