Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: Durovs uzdevis palīgiem atrast viņam dzīvesvietu Parīzē

Sociālās saziņas vietnes "Telegram" dibinātājs un izpilddirektors Pāvels Durovs.
Sociālās saziņas vietnes "Telegram" dibinātājs un izpilddirektors Pāvels Durovs. Foto: Reuters/ScanPix

Francijā aizturētajam "Telegram" dibinātājam Pāvelam Durovam aizliegts izbraukt no valsts līdz pat 2025. gada martam. Tā kā nāksies uzkavēties Francijā ilgāku laiku, miljardieris uzdevis palīgiem atrast viņam mājvietu Parīzē, ziņo Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz franču žurnālu "Paris Match".

Iepriekš Durovs tika atbrīvots pret piecus miljonus eiro lielu drošības naudu. Šobrīd tiesa ir sadalījusi šo summu vairākās daļās, un viena piektā daļa viņam jāsamaksā nekavējoties. Atlikušie četri miljoni Durovam jāizmaksā ar pieciem ikmēneša maksājumiem.

Žurnāls "Paris Match" Durovu dēvē par pasaules kibervaldnieku, kurš katru rītu "pirms aukstās peldes sāk ar 200 atspiedieniem un 100 pietupieniem". Dubaijā viņš īrē 1400 kvadrātmetru lielu villu par 84 000 ASV dolāru mēnesī. Tagad Durovs ir uzdevis saviem palīgiem atrast viņam dzīvesvietu Parīzē - un "budžets ir neierobežots", stāsta avoti.

Kā ziņots, Durovs tika aizturēts augusta beigās Parīzes Le Buržē lidostā, pamatojoties uz jūlijā ierosināto krimināllietu aizdomās par 12 iespējamajiem krimināli sodāmiem nodarījumiem.

Aģentūras AFP un "France Info" ziņo, ka Durovs tiek turēts aizdomās arī par "nopietniem vardarbības aktiem" pret vienu no saviem bērniem. Lietu nesen ierosinājusi Francijas bērnu labklājības pārvalde, un tā attiecas uz 2017.gadā dzimušo Durova dēļu, kurš šobrīd dzīvo Šveicē.

Izmeklēšanu veic arī ES iestādes, kas uzskata, ka "Telegram", iespējams, ir samazinājis lietotāju skaitu bloka teritorijā, lai izvairītos no lielajiem IT uzņēmumiem piemēroto noteikumu ievērošanas, ziņo laikraksts "Financial Times".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu